Hírek

Védjük meg otthonunkat a betörőktől!

Vedjuk-meg-otthonunkat-a-betoroktol

 

A hvg.hu beszámolt arról, hogy az Országos Kriminológiai Intézet 2009 és 2013 közötti időszakra vonatkozó kutatása szerint, Magyarországon 2 percenként történik vagyon elleni bűncselekmény, amiből minden hatodik betöréses lopás!

 

Hol mennek be a betörők?

 

Ott, ahol mi is! Az esetek nagy részében a betörők is a bejárati ajtón keresztül hatolnak be a lakásunkba, csak ők nem kulccsal nyitják az ajtót… A biztiguru.hu készített egy remek kis illusztrációt, melyből kiderül, hogy például Amerikában a tolvajok 34%-a a főbejáratot, 22%-a a hátsó ajtót és 9%-a a garázsajtót töri fel, hogy rátehesse a kezét értékeinkre.

 

És a többi 35%?

 

Az illetéktelen behatolók 25%-a az ablakokon keresztül surran be. A maradék pedig vagy a pincén vagy a nem zárható ajtókon és tároló helységeken át talál utat a házba.

 

Ha megáll az élet, jönnek a rossz fiúk!

 

Azt már tudjuk, hol próbálnak bejutni a rossz fiúk ingatlanunkba, de vajon mikor kísérlik meg leggyakrabban a bűncselekmény elkövetését?

 

Nem csak a gyerekek várják a vakációt!

 

Igen, leginkább a nyaralásunk alatt történik meg a baj. Ez lehet nyáron, de a hosszú hétvégéken és a többi iskolai szünidőben is megnyílik a lehetőség az enyveskezűek előtt. Hogy csökkentsék a szemtanúk esélyét, a legkedveltebb időpont a sötétedés utáni órák közül kerül ki.

 

Reszkessetek betörők!

 

Van két általunk kedvelt mondás:

 

„Jobb félni, mint megijedni.” és „Más kárán tanul az okos.”

 

A régi bölcsességeket szem előtt tartva, azt lehet mondani, hogy aki óvatos, elővigyázatos és körültekintő, megkímélheti magát és családját egy nagyon kellemetlen és súlyos károkkal járó élménytől.

 

Mit tehetünk, hogy megelőzzük a betöréseket?

 

1. Biztonságos nyílászárókat és megfelelő zárakat építsünk be házunkba! Mielőtt elmegyünk otthonról, mindig bizonyosodjunk meg, hogy minden ajtó (garázsajtó is!), ablak és kapu zárva van.  

 

2. Ha elutazunk a jól megérdemelt nyaralásunkra, szóljunk a szomszédoknak, hogy tartsák nyitva a szemüket, és kérjük meg rokonokat, hogy rendszeresen ürítsék a postaládát, illetve keltség azt a látszatot, mintha használná valaki a házat.

 

3. De ha ennél is hatékonyabban szeretne védekezni a tolvajok ellen, akkor vértezze fel házát riasztó- és/vagy kamerarendszerrel! Ezen a vagyonvédelmi eszközök mellett biztonságban tudhatja értékeit és szeretteit. A járőrszolgálattal összekötött riasztórendszer és a mobilról is figyelhető kamerarendszer a legteljesebb körű biztonságot garantálja Önnek. Bizonyosodjon meg akár a tengerparton ülve arról, hogy otthon minden rendben van!  

 

Tudja Ön is biztonságban értékeit vagyonvédelmi rendszereinkkel!

 

2017.04.17.

Vissza

6772 Deszk, Kossuth köz 1/a
Hívjon minket:
+36 20 264 9021