Hírek

Kamerák megfelelő elhelyezése – rejtve vagy sem?

Kamerak-megfelelo-elhelyezese--rejtve-vagy-sem

 

Amikor kamerarendszer telepítése mellett döntünk, fontos átgondolni, hogy mi a célunk a kamerákkal. Ugyanis a kamerákat elhelyezhetjük úgy is, hogy azt mindenki láthassa, de oly módon is, hogy az ne tűnjön fel senkinek sem. Mindkét elhelyezési módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai is.

 

A Nagy Testvér mindent lát

 

Lehet ez az első benyomása az embereknek, mikor megpillantják a házunkra vagy irodába felszerelt kamerákat. Miért jó, ha láthatóak a biztonságtechnikai eszközeink?

 • A legnagyobb érv mellette az elrettentő hatása! Hiszen ha rájön az illetéktelenül behatolni kívánó, hogy az eseményeket rögzítjük, nagy valószínűséggel le fog mondani tervéről.
 • A kamera láthatóságával tehát megelőzhetjük számos bűncselekmény elkövetését és megkímélhetjük magunkat a bosszantó következménytől.
 • Sok esetben egyszerűbb így beszerelni a kamerát, mint rejtve.

 

007 titkos ügynök

 

Van, aki pedig az álcázásra és az észrevétlenségre esküszik. Ön is eljátszott már a gondolattal, milyen lenne egy titkos ügynök bőrébe belebújni? Helyezze el kameráit rejtve és legyen Ön a következő James Bond! Milyen előnyei származhatnak a rejtett elhelyezésből?

 • A rejtett kamerákat nem tudják kijátszani a rosszban sántikálók, hisz nem is fedezik fel őket.
 • A rejtőzködés másik előnye, hogy megelőzhetjük a kamerák illetéktelenek általi megrongálását.
 • Akadhatnak betörők, akik fordított logikával gondolkoznak, és azt feltételezik, hogyha kamerát szerelünk az épületre, akkor biztosan hatalmas értékeket őrzünk bent, így mégiscsak megpróbálkoznak az illetéktelen behatolással. Ezt a fajta figyelemfelkeltést elkerülhetjük a rejtett kamera választásával.

 

Örökérvényű tanácsok

 

Akár a rejtett, akár a látható elhelyezési mód mellett tettük is le a voksunkat, van néhány bevett telepítési szokás, melyet jó, ha szem előtt tartunk a kamerák felszerelésekor:

 • Nagyon ügyeljünk a kamerák látóterének beállítására. Igyekezzünk minél nagyobb területet lefedni velük, de a megfigyelni kívánt részt mindenképp!
 • Érdemes magasra helyezni az eszközöket, ezzel megelőzve a lopást, rongálást.
 • Csökkentsük a kamerák kiiktatási lehetőségét a vezetékek, kiegészítők gondos elrejtésével.

 

Miért bízzuk szakemberre?

 

A fentiek alapján kiderült, hogy nem is olyan egyszerű művelet egy kamerarendszer telepítése és a kamerák megfelelő elhelyezése. A következőket szem előtt tartva, azt javasoljuk, hogy bízza szakemberre a kamerák felszerelését.

 • Az eszközök felszerelése és beüzemelése szakértelmet igényel.
 • Sok esetben csak így él a termékekre a garancia, illetve a megbízható cégek munkájukra is garanciát vállalnak.
 • A kamerák képi rögzítésével és annak tárolásával kapcsolatban több fontos jogszabály is született, melyeket kötelező betartani, ha nem akarunk büntetést kapni. Ezeket a szakmabeliek ismerik, így felhívják rá figyelmünket és be is tartják az előírásokat a kamerák elhelyezése során.

 

Ha Ön is biztos akar lenni abban, hogy kamerarendszere rendben fog működni, bízza szakemberekre a telepítését!

2017.04.10.

Vissza

6772 Deszk, Kossuth köz 1/a
Hívjon minket:
+36 20 264 9021